سیستم اطفاء دستی

سیستم اطفاء دستی

شرکت مهندسی اردال بیش از دو دهه است که در زمینه طراحی، تهیه و تامین، نصب و راه اندازی، گارانتی و خدمات پس از فروش سیستم های اعلان و اطفاء حریق و هم چنین پمپ های آتش نشانی فعالیت دارد و تاکنون موفق شده است تا بیش از 1000 پروژه را در سراسر ایران به سرانجام برساند. یکی از سیستم های اطفای حریقی که این شرکت به مشتریان عزیز ارائه می دارد، سیستم اطفای حریق دستی می باشد که در ادامه به انواع مختلف آن اشاره کرده و به بررسی اجمالی آن می پردازیم.

همان طور که می دانیم اطفای طریق موجب جلوگیری از صدمات چشمگیر و قابل توجه جانی و مالی می شود و در شرایط بروز حریق، یک اقدام سریع و مناسب این چنینی می تواند نجات بخش جان و مال افراد باشد. یکی از ابزارهای اطفاء حریق استفاده از خاموش کننده های دستی آتش نشانی است که مطمئنا تا به حال در بسیاری از ساختمان های مسکونی، تجاری، دولتی و سایر مکان های مهم مانند هتل، فرودگاه و غیره مشاهده کرده اید.

انواع خاموش کننده هایی که شرکت اردال ارائه می نماید، به این ترتیب است:

  1. خاموش کننده محتوای آبی
  2. خاموش کننده محتوای پودری
  3. خاموش کننده محتوای کفی
  4. خاموش کننده محتوای گازی

سیستم اطفاء دستی

1.خاموش کننده آبی

  • خاموش کننده آب و گاز: ظرفیت آن دو گالنی بوده و مدت زمان تخلیه آن 60 ثانیه می باشد و در شرایط عادی که شارژ آن کامل است، 95 درصد از آب خاموش کننده باید تخلیه شود. برای که این آب با فشار تخلیه گردد، گاز CO2 که محتوای گازی این خاموش کننده را شکل می دهد، با فشار 500 تا 800 PSI پوند بر اینچ مربع وارد عمل می شود.
  • خاموش کننده آب و هوا: محتوای داخلی این خاموش کننده، آب و هوا می باشد. در واقع هوا در داخل بدنه کمپرس شده است. اکثرا اوقات این خاموش کننده ها دارای فشارسنج می باشند و در برخی موارد دیده می شود که به جای فشار سنج از یک سوپاپ روی بدنه استفاده می کنند.
اسپرینکلر
مشاهده

2.خاموش کننده پودری:

دو نوع پودر در این خاموش کننده ها استفاده می شود:

1.پودر شیمیایی:

  • پودر شیمیایی معمولی که پایه آن بی کربنات سدیم، بی کربنات پتاسیم، بی کربنات اوره و پتاسیم کلرید می باشد.
  • پودر شیمایی چند منظوره که پایه آن فسفات آمونیوم است.

2.پودر خشک:

  • نوع _Cکه ترکیبی از گل خشک، گرافیت، کلرو سدیم و خون خشک شده حیوانات می باشد. هم چنین یک نوع دیگر وجود که پایه آن سدیم کلراید و ترموپلاستیک است.
  • نوع _S که ترکیبی از کلرو سدیم، کلرو پتاسیم و کلرو باریوم است.
  • خاموش کننده پودر و گاز: برای این که محتوای پودری داخل این خاموش کننده تخلیه شود، از گازی که در داخل کارتریج ذخیره شده است، استفاده می گردد. هم چنین لازم به ذکر است که محتوای گاز CO2 به صورت مایع می باشد. این خاموش کننده خود دو نوع دارد: 1.خاموش کننده پودر و گاز کارتریج خارج که کارتریج دارای گاز کربنیک در بیرون از استوانه یا بدنه نصب می شود. 2. خاموش کننده پودر و گاز کارتریج داخل که نشان می دهد کارتریج گاز CO2 در داخل استوانه یا بدنه قرار گرفته است، درست زیر درپوش.
  • خاموش کننده پودر و هوا: در این جا حجم سیلندر خاموش کننده پودر و مابقی هوا خشک یا نیتروژن می باشد. اغلب اوقات این خاموش کننده دارای فشارسنج می باشند که فشار داخل سیلندر را نمایان می کند. زمان تخلیه آن نیز از 8 تا 14 ثانیه می باشد که به وزن مواد محتوای داخل سیلندر بستگی دارد.

3.خاموش کننده محتوای کف:

زمانی که بحث اطفای حریق مایعات قابل اشتعال در میان باشد، از این نوع خاموش کننده به کار می برند که به سرعت سطح آتش را می پوشاند و مانع از انتشار گازی می شود که موجب تشدید آتش می گردد، هم چنین به این ترتیب مانع رسیدن اکسیژن به آتش و شعله ور شدن آن می شود.

سیستم اعلام حریق
مشاهده

4.خاموش کننده های گازی:

  • خاموش کننده گاز کربنیک CO2: همان طور که می دانید این گاز غیر قابل اشتعال، بی بو و غیر سمی خنثی است و جریان الکتریسیته را از خود عبور نمی دهد. کاری که این گاز برای اطفا حریق انجام می دهد این است که درصد اکسیژن را پایین می آورد. گاز مایعی CO2 موجب تاثیر خنک کنندگی می شود که ممکن است این تاثیر را به صورت برفک دور لوله دستگاه مشاهده کنید.
  • خاموش کننده مواد هالوژنه C.F: این خاموش کننده به دلیل آسیب به لایه اوزون محدود و در برخی موارد ممنوع شده است، اما ممکن است برخی از شرکت ها و موسسات به این خاموش کننده ها نیاز داشته باشند. دو ماده به نام CH4 و H2C6 در این خاموش کننده ها استفاده می شوند که مواد پایه محسوب می گردند. مواد هالوژنه جایگزین هیدروژن موجود در این ترکیبات می گردند و موادی که از این جایگزینی به دست می آید، اشتعال زا نیست و 4 الی 4 برابر سنگین تر از هوا می باشد و به این ترتیب سریعا روی آتش و حریق را می پوشاند و با کاهش اکسیژن رسانی به حریق، موجب اطفای آن می شود.

به طور کلی اطفای حریق دستی بدون وجود نیروی انسانی کار نمی کند و فایده ای ندارد، اما در کنترل و مهار حریق در لحظات اولیه آتش سوزی، نقش بسزایی دارد و می تواند از بروز فاجعه ها یا شعله ور شدن حریق به سایر بخش ها جلوگیری کند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + ده =