سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی چیست؟

سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی یک سیستمی است که در مواقع اضطراری آب را تامین کرده و به اطفای حریق کمک‌ می‌کند. این سیستم در داخل محفظه آتش نشانی به نام فایر باکس قرار دارد که اجزای مانند نازل، شیلنگ و حتی کپسول آتش نشانی را در خود جای داده است.

وجود این جعبه در ساختمان‌ها ضروری است و به جلوگیری از پیشروی و خاموش کردن آتش کمک‌ می‌کند. در این مقاله از گروه مهندسی اردال با ما همراه باشید تا انواع مختلف سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی را با هم بررسی کنیم.

سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی چند نوع دارد؟

برای اطلاع از نحوه نصب و استفاده از این جعبه آتش نشانی باید انواع مختلف آن را بشناسید:

  1. سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی خشک

منبع آب مورد نیاز در این جعبه آتش نشانی  به صورت جداگانه است، یعنی هیچ ارتباطی به سیستم آب شهری ساختمان ندارد. به طور کلی در حال عادی در این لوله و جعبه آب، هیچ آبی وجود ندارد و خشک است. سیستم آبرسانی و شیلنگ‌های این سیستم از نوع خشک هستند و آب مورد نیاز این جعبه به وسیله لوله‌ای تامین‌ می‌شود که در ورودی ساختمان قرار دارد.

 

مطلب پیشنهادی : سیستم اعلام حریق آدرس پذیر زیمنس

 

در مواقع ضروری پمپ خودروی آتش نشانی درون شبکه پمپاژ‌ می‌کند، به گونه‌ای که در تمام خروجی‌ها آب انتشار‌ می‌یابد. این ورودی‌ها باید دسترسی ساده‌ای داشته باشند تا پمپ‌های آتش نشانی و تانکرها هنگام حریق بتوانند بهترین مسیر را برای انتقال آب به جعبه آتش نشانی پیدا کنند. ورودی لوله کشی سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی خشک در بالای جعبه قرار دارد.

سیستم اطفاء حریق مه آب
مشاهده

سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی

  1. سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی تر

در این جا منبع آب مورد نیاز سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی از طریق شبکه آب شهری است. لوله کشی این سیستم به لوله کشی ساختمان ارتباط دارد و هنگام باز کردن شیر جعبه، به سرعت آب در آن‌ها جریان‌ می‌یابد.

این سیستم از زیر زمین شروع شده و تا بالاترین نقطه پشت بام ادامه دارد. ورودی لوله آب در این جعبه آتش نشانی در قسمت پایین قرار دارد.

  1. سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی ترکیبی

در اینجا ترکیبی از هر دو سیستم آبرسانی تر و خشک را مشاهده‌ می‌کنیم که امکان استفاده از هر دو سیستم جعبه آتش نشانی را مهیا‌ می‌کند.‌ می‌توان با کمک این سیستم ترکیبی، خاموش کردن آتش سوزی‌های بزرگ را با کمک سیستم آبرسانی خشک انجام داد که از دبی و فشار بالایی برخوردار است و برای آتش سوزی‌های کوچک‌ می‌توان از سیستم آبرسانی تر استفاده نمود.

در سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی یک پمپ خودکاری وجود دارد تا هنگام استفاده در ساختمان‌های مرتفع و بلند، افت فشار آب ایجاد نشود.

اجزای سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی

  • شیلنگ آتش نشانی که بسیار در برابر آتش مقاوم است و به منبع آب برای پاشیدن آب روی آتش متصل‌ می‌باشد.
  • نازل که به تنظیم جریان آب کمک‌ می‌کند و‌ می‌توان به وسیله آن الگوی پاشش را تنظیم نمود.
  • منبع آب که‌ می‌توان شامل پمپ‌ها، لوله کشی و مخزن آب باشد که آب مورد نیاز جعبه آتش نشانی را مهیا‌ می‌کند.
  • سیستم هشدار در این جعبه در صورت بروز حریق، به افراد هشدار‌ می‌دهد.
سیستم اعلام حریق بی سیم
مشاهده

این سیستم‌های آبرسان جعبه آتش نشانی در ساختمان‌های تجاری، صنعتی، مراکز خرید و مکان‌های عمومی نصب‌ می‌شوند تا این امکان برای افراد وجود داشته باشد که هنگام بروز حریق، سریعا دست به کار شوند. این که کدام یک از این سیستم‌های آبرسانی جعبه آتش نشانی را برای حفظ ایمنی ساختمان‌ها انتخاب کنید به عوامل متفاوتی بستگی دارد، از جمله نوع ساختمان و شرایط موجود.

می توانید برای انتخاب بهترین نوع سیستم آبرسانی جعبه آتش نشانی با کارشناسان شرکت مهندسی اردال تماس گیرید و به ایمنی هر چه بیشتر ساختمان خود کمک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − نه =